BORINA ANDRIEU

WILMOTTE & ASSOCIÉS│FRANCUSKA

BIOGRAFIJA

Tokom proteklih šesnaest godina, Borina Andrieu je razvila prisustvo Wilmotte & Associes u Francuskoj, kao i u svim glavnim strateški ekonomskim gradovima Evrope, Brazila, Rusije, Bliskog istoka i Azije, doprinoseći prenošenju rada Žan-Mišel Vilmota širom sveta. Višejezična i sa jakim poznavanjem diplomatskih i međunarodnih trgovinskih odnosa, Borina Andrieu je izgradila široku svetsku mrežu. Njeno razumevanje strateških razmatranja koja se tiču pravnih i budžetskih pitanja u velikim arhitektonskim projektima omogućava joj da aktivno konsoliduje odluke Wilmotte & Associes kako bi zadovoljila potrebe prestižnih privatnih i javnih klijenata.

Učestvovala je u brojnim amblematskim kreacijama za Žan-Mišel Vilmota, uključujući Ruski pravoslavni duhovni i kulturni centar, najveći svetski start-up kampus „Stanica F”, Palace Hotel Lutetia i Sciences Po Campus u Parizu, Vista Palace u južnoj Francuskoj, sedište Google-a i JCDecauk-a u Londonu, Ferrari Sporting Management Center u Maranelu, ekološki park u Bakuu za Evropske igre 2015., Novi urbanistički dizajn velike Moskve, Ulens centar za savremenu umetnost u Pekingu, Muzej islamske umetnosti u Dohi i Centar islamske civilizacije u Taškentu da navedemo samo nekoliko primera.

Danas je Wilmotte & Associes arhitektonska firma sa jakom međunarodnom reputacijom, koja aktivno radi u 28 zemalja. Osnovana 1975. od strane Žan Majkla Vilmota, aktivnosti firme uključuju arhitekturu, dizajn enterijera, muzeografiju, industrijski dizajn i urbanističko planiranje. Sa svetskom mrežom, ima kancelarije u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Južnoj Koreji, okupljajući više od 280 zaposlenih 31 različite nacionalnosti.

Borina Andrieu je nosilac francuskog ordena Viteza umetnosti I književnosti i

Viteza francuske Legije časti