VLADIMIR LOVRIĆ

ARHISOLAR │SRBIJA

BIOGRAFIJA

Vladimir Lovrić je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, gde je u okviru postdiplomskih studija odbranio specijalistički rad i magistrirao na temu Primena pasivnog načina iskorišćenja sunčeve energije u arhitekturi. U toku profesionalne karijere bio je zaposlen u ENERGOPROJEKT-u – Arhitektura i urbanizam, Direkciji za izgradnju Beograda, RO za projektovanje NAŠ STAN, u kojima je radio na velikom broju arhitektonskih projekata za objekte javnih i stambenih zgrada kao vodeći projektant.

Danas je na čelu ARHISOLAR-a, preduzeća za projektovanje solarnih energetski efikasnih objekata. Učesnik je izrade naučnih projekata i programa za primenu i korišćenje sunčeve energije koji su bili jugoslovenskog, srpskog i svetskog karaktera. Aktivni je učesnik velikog broja međunarodnih kongresa, simpozijuma i izložbi i dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada među kojima i velike nagrade Srbije za primenjenu umetnost i dizajn.

Predsednik je Udruženja Ekokult+, direktor Arhisolara i glavni i odgovorni urednik Magazina Eko kuća. Bio je predsednik ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) od 2012. do 2017. godine.