ŠPELA VIDEČNIK

OFIS ARHITEKTI│SLOVENIJA

BIOGRAFIJA

Špela Videčnik i Rok Oman, su diplomirali na Ljubljanskoj školi za arhitekturu i Londonskom arhitektonskom udruženju, i zajedno su 1996. godine osnovali OFIS arhitekti. Sedište bira se nalazi u Ljubljani i u Parizu.

Od svog nastanka, biro je istraživao prostorne odnose u različitim razmerama i sadržaju. Njihov graditeljski rad je predstavljen sa različitim kategorijama od javnih, sportskih, kulturnih i verskih objekata do jednoporodičnih I višeporodičnih stambenih objekata. Njihova akademska istraživanja kombinuju različita interesovanja i radoznalosti. Oni istražuju evropski i lokalni slovenački identitet u savremenom arhitektonskom jeziku, koji uključuje tradicionalno znanje narodnih građevina do revitalizacije, rekonstrukcije i novogradnje u alpskom području. Kroz svoje istraživanje staništa u ekstremnim sredinama grade projekte nekoliko alpskih skloništa u Sloveniji i staklene kuće u pustinji u Španiji.

Oni predaju, vode programe i radionice na raznim školama za arhitekturu, uključujući Harvard Graduate School of Design, Arhitektonsko udruženje u Londonu, Univerzitet Hong Kong, UCLA u Los Anđelesu, Milano Politecnico i ENSA Paris Val de Seine i Fakultet za arhitekturu u Ljubljani.