Skip to main content
3. INTERNATIONAL ARCHITECTURAL COMPETITON MICRO ECO HOUSE 2023 READ MORE
0
CONGRESS SAEE - International Manifestation and Congress
News

RADIONICA 1 i 2

By 30.06.2021.No Comments

U okviru kongresa u paralelnom programu biće organizovane 2 radionice:

  1. Radionica 1 – moderator, pejsažni arhitekta Kate Gould / Kate Gould Garden / Engleska
  2. Radionica 2 – moderator, Izv.Prof.art Saša Begović dipl.ing.arh. / 3LHD / Hrvatska

Roditelji su Kate podsticali na baštovanstvo od malih nogu. Ono što je započelo kao jednostavan hobi preraslo je u uspešnu životnu karijeru. Vrtovi Kate Gould pokrenuti su 1998. godine iz Kejtine spavaće sobe. 23 godine i 5 zlatnih medalja iz Čelsija kasnije Kejt je jedna od najtraženijih dizajnera bašti u Londonu. 

Ali nije zaboravila odakle je sve počelo. Uz održivost i brigu o životnoj sredini u prvom planu njenog procesa dizajniranja, vrlo je verovatno da ćete je i dalje naći sa rukama u zemlji, instalirajući najnoviju izvrsnu šemu sadnje o kojoj je sanjala. Upravo ta toplina i pristupačnost daju joj sposobnost da radi zajedno sa svojim klijentima. Ovo je zajedno sa njenom strašću, iskustvom i snagom vizuelizacije isprobana kombinacija koja svaki put daje lepe rezultate.

_______________

Saša Begović je arhitekt i partner u studiju 3LHD. Studio intezivno razvi-ja integraciju razlicitih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajo-lika, dizajna, umjetnosti, te istražuju nove mogućnosti interakcije između arhitekture, društva i pojedinaca. Tijekom svoje karijere, vodio je mnoge nagrađivane projekte različitih tipologija: javne, kulturne, stambene, sportske i mješovite namjene. Projekti, kao što su Most branitelja i Centar Zamet u Rijeci, Sportska dvorana Bale, Hrvatski paviljon na svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Japanu i 2008 u Zaragozi, Splitska Riva, Hoteli Lone, Adriatic i Park u Rovinju, Akvarij i muzej rijeka u Karlovcu, Urania – prostor kreacije, Stambeni blok Bužanova, Infobip HQ, Rimac Campus samo su neka od važnijih projekata studija. Radovi 3LHD-a predstavljeni su na sveučilištima, izložbama i instituci-jama diljem svijeta, Harvard, ETH, Van Alen Institute, Berlage Institute, COAC Barcelona, RIBA London, te Bijenala u Veneciji i Rotterdamu. Radovi studija osvojili su međunarodne nagrade, kao Nagrada A + za arhitekturu i pejzaž, Europska nagrada za dizajn hotela za najbolji hotel u Europi, nagradu WAF 2008 za najbolji sportski objekt, nagradu IOC/ IAKS za najbolju sportsku zgradu, nagradu AR za najbolje nove arhitek-te, nagradu časopisa ID, kao i najvažnije hrvatske strukovne i državne nagrade. Posljednjih 20 godina prof. Begovic je aktivan u akademskom području u Hrvatskoj i u svijetu. Bio je predavač i gostujući kritičar na arhitekton-skim fakultetima, Sveucilista ETH Zurich, Harvard i Northeastern u Bostonu, TU u Becu, Munchenu, Stuttgartu, a gostujući profesor u Grazu, Ljubljani i Zagrebu. Od 2010 do 2020 bio je gostujući profesor na splitskom FGAG, 2017 do 2019 na Cornell University, SAD. Od 2021 je izvanredni profesor na Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu.